Pařížské rohlíčky (low carb)

Kitchen Affair

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pařížské rohlíčky (low carb)

Můj zdravý recept na vynikající nízkosacharidové (low carb) cukroví je tu. Trochu jsem se bála, jak LC rohlíčky dopadnou, jsou totiž bez mouky a bez cukru (tudíž i keto) - ale nakonec na výbornou. Otestovala jsem je dnes mezi kolegy v práci a nikdo si nestěžoval, že by mu na nich něco vadilo.

Postup přípravy

  1. Mandle, kokosovou mouku, kakao dejte do mísy se změklým máslem a vejcem. Dobře propracujte, jde to dobře vidličkou. Všechny ingredience se musí spojit. Těsto je velmi vláčné a lepivé.

  2. Těstem naplňte pečící formičky na rohlíčky po okraj a pořádně přitlačte. Formičky předtím vymažte máslem. Pečte 10-12 minut na 180°C. Potom plech s formičkami vyndejte z trouby a nechte chladnout.

  3. Připravte si pařížský low carb krém. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Přidejte kelímek mascarpone pokojové teploty a opět prošlehejte. Nakonec přidejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Ta nemusí být úplně studená, ale neměla by byt horká. Ideálně vyzkoušet prstem.

  4. Krém dejte zdobičkou na rohlíčky. Tvar nechám na vás.

    Nakonec připravte polevu, do které namočíte vychlazené rohlíčky. Buď to rozpuštěné čokolády přidejte trochu Omegy a dobře rozmíchejte nebo udělějte ganache – pokrájenou čokoládu zalijte horkou smetanou a rozmíchejte dohladka.

    Rohlíčky do polevy namáčejte stranou s krémem, nechte okapat a dejte ještě na pár minut ztuhnout do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte