- 40m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
květák
|
400 g |
mouka mandlová z mandlových jader
|
100 g |
mouka kokosová
|
35 g |
škrob tapiokový
|
35 g |
kokosové mléko
|
160 ml |
soda jedlá
|
1 lžička |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
bazalka sušená drhnutá
|
1 lžíce |
vajíčka
|
4 kusy |
Na ozdobu | |
rozmarýn
|
2 snítky |
olivy zelené
|
1 hrst |
rajčata sušená
|
10 g |
olivový olej
|
3 lžíce |
Po upečení | |
olivový olej
|
2 lžíce |
česnek stroužky
|
3 kusy |
Postup přípravy
-
Květák jsem rozmixovala v kuchyňském robotu na konzistenci kus kusu a povařila ve vodě cca 5 minut. Následně jsem jej slila přes utěrku a sítko a po vychladnutí jsem skrze utěrku vymačkala přebytečnou vodu z květáku tak, jako ukazuji v receptu na květákovou pizzu ZDE.
-
Ostatní ingredience smíchám dohromady a přidám květák zbavený vody.
Do plechu (35 cm x 25 cm) dám pečící papír a propracované těsto rozetřu na papír.
-
Vršek ozdobím rozmarýnem, pokrájenými olivami, nasekanými sušenými rajčaty a pokapu olivovým olejem.
Vložím do předem vyhřáté trouby na 210°C a peču 25 minut.
Nadýchaný chléb mašlovačkou potřu olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem, nechám vychladnout a nakrájím.
Makronutrienty
29%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 841 kJ | 442 kJ |
Kalorická hodnota | 201 kcal | 106 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,25 g
2,38 g |
4,85 g
1,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,925 SVJ | 0,485 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
5,31 g |
8,26 g
2,79 g |
Bílkoviny | 6,52 g | 3,42 g |
Sůl | 0,975 g | 0,512 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů