- 2h
- 50 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
cukr moučka
|
200 g |
žloutky
|
3 kusy |
cukr vanilkový
|
1 kus |
máslo
|
300 g |
hladká mouka pšeničná
|
600 g |
Krém | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
900 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
3 kusy |
cukr moučka
|
240 g |
máslo
|
75 g |
tvaroh měkký tučný
|
500 g |
Ještě | |
poleva cukrářská čokoládová
|
100 g |
Na ozdobu | |
ostružiny
|
50 kusů |
jahody
|
25 kusů |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice.
Pak vyválíme na 2 mm silný plát a formičkami na košíčky vykrájíme kolečka (použila jsem formičky na velké košíčky). Vykrojené těsto vložíme do suchých formiček a dno popícháme vidličkou. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
-
Po vychladnutí vylijeme dno košíčku rozpuštěnou čokoládovou polevou, aby se košíček díky krému nerozmočil. necháme chvilku ztuhnout. Potom košíčky naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou uvařenou podle návodu na sáčku.
-
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.
Makronutrienty
67%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 991 kJ | 798 kJ |
Kalorická hodnota | 237 kcal | 191 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,5 g
15,3 g |
25,4 g
12,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,15 SVJ | 2,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
5,85 g |
8,41 g
4,71 g |
Bílkoviny | 5,13 g | 4,13 g |
Sůl | 0,051 g | 0,041 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů