Skvělý tip pro úpravu mrkve, i když ji zrovna moc nemusíte, ale přece jen byste ji chtěli občas zařadit do jídelníčku. Mrkvový perkelt je jedním z klasických receptů Antonie Mačingové.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
mrkev
|
1 kg |
olivový olej panenský
|
3 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
sojová omáčka
|
2 lžíce |
rozmarýn sušený
dala jsem větší špetku
|
2 g |
koriandr mletý
|
1 lžička |
cibule
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Na oleji osmahněte cibulku do sklovata. Přidejte koriandr, rozmarýn, sůl, pepř a sojovou omáčku. Zamíchejte.
Na vzniklou směs nasypte na kolečka nakrájenou mrkev a dobře promíchejte. Přidejte trošku vody, zakryjte pokličkou a duste do měkka.
Koření můžete nahradit za jiné, dobré je třeba kari.
Makronutrienty
59%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 367 kJ | 1 048 kJ |
Kalorická hodnota | 87,8 kcal | 250 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,43 g
4,47 g |
26,9 g
12,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,943 SVJ | 2,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,53 g
0,436 g |
15,8 g
1,25 g |
Bílkoviny | 1,04 g | 2,97 g |
Sůl | 0,871 g | 2,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů