Když je dnes mikulášská nadílka, musela jsem udělat nějakou “žranici”, jak prohlásil přítel se ségrou...takže low carb (LC) moučník pro děti i dospělé :)
Instagram: anetschneiderova
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
mandlová mouka
|
30 g |
xylitol
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
mascarpone
|
250 g |
xylitol
|
1 lžíce |
Čokoládová náplň | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
80 g |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
Poleva | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
20 g |
Postup přípravy
-
Korpus: Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s moukou, kakaem, sladidlem a poté opatrně vmícháte bílky. Dáte na plech a rozprostřete na placku. Pečete na 170 stupňů 20 minut. Po upečení necháte vychladnout a vychladlé sloupnete z pečícího papíru a rozkrojíte na polovinu.
-
Krém: vyšleháte si šlehačku a poté přidáte mascarpone i tvaroh a sladidlo a polovinu krému namažete na spodni korpus.
-
Čokoládová vrstva uvnitř: rospustíte čokoládu společně s ghee nebo máslem, nalejete na krém a opatrně rozetřete, dáte celý polotovar do lednice vychladit a poté co čokoláda ztuhne, nanesete další vrstvu krému a přiklopíte druhou částí korpusu.
-
Šlehačku zahřeje v hrnci společně s čokoládou a mícháte dokud směs nezhoustne. Poté nalejete na výrobek a necháte v lednici alespoň hodinu zatuhnout.
Makronutrienty
19%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 216 kJ | 1 637 kJ |
Kalorická hodnota | 291 kcal | 391 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,95 g
3,82 g |
10,7 g
5,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,795 SVJ | 1,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,3 g
15,1 g |
35,3 g
20,3 g |
Bílkoviny | 7,38 g | 9,93 g |
Sůl | 0,203 g | 0,273 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů