Mléčné řezy ala Kinder Pinguin - nízkosacharidové

Aneta Schneiderová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Mléčné řezy ala Kinder Pinguin - nízkosacharidové

Když je dnes mikulášská nadílka, musela jsem udělat nějakou “žranici”, jak prohlásil přítel se ségrou...takže low carb (LC) moučník pro děti i dospělé :)

Instagram: anetschneiderova

Postup přípravy

  1. Korpus: Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s moukou, kakaem, sladidlem a poté opatrně vmícháte bílky. Dáte na plech a rozprostřete na placku. Pečete na 170 stupňů 20 minut. Po upečení necháte vychladnout a vychladlé sloupnete z pečícího papíru a rozkrojíte na polovinu.

  2. Krém: vyšleháte si šlehačku a poté přidáte mascarpone i tvaroh a sladidlo a polovinu krému namažete na spodni korpus.

  3. Čokoládová vrstva uvnitř: rospustíte čokoládu společně s ghee nebo máslem, nalejete na krém a opatrně rozetřete, dáte celý polotovar do lednice vychladit a poté co čokoláda ztuhne, nanesete další vrstvu krému a přiklopíte druhou částí korpusu.

  4. Šlehačku zahřeje v hrnci společně s čokoládou a mícháte dokud směs nezhoustne. Poté nalejete na výrobek a necháte v lednici alespoň hodinu zatuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte