MINUTKOVÁ KACHNÍ PRSA NA SALÁTU

Kačka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

MINUTKOVÁ KACHNÍ PRSA NA SALÁTU

Večeře podle mýho gusta:))

Postup přípravy

  1. Prsa jsou jen osolený, opepřený, kůže nařezaná do mřížky (neprořezávat až do masa). Základ úspěchu je položit je kůží dolů na STUDENOU pánev. Pánev zapnout na plno. Jak se bude zahřívat, tuk z kůže se začne vypejkat a až se pánev rozpálí, pěkně se to doškvaří a zbude jen tenká křupavá kůrčička. Kdyby se to začalo napalovat, ztlumit výkon. Nepíchat do toho, nezkoumat. Nechat z jedné strany asi 10 minut, pak z druhé asi tři minutky.

  2. Pak šoupnout do trouby na 180 asi na 7 - 10 minut podle velikosti (výšky) masa. Důležitý krok je nechat potom maso odpočinout. Jak dlouho se peklo v troubě, tak dlouho odpočívá. Štávy se zatáhnou, kachna bude po rozkrojení do růžova, šťavnatá, ale nebude z ní nic téct. Když máte v létě na zahradě čerstvý bylinky, můžete v půlce opékání na pánvi přihodit do pánve třeba trochu rozmarýnu a nechat to ještě ovonět... Ale my nejraději jen sůl a pepř - vynikne krásně chuť masa

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte