MARTINSKÉ ROHLÍČKY - bezlepkové

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

MARTINSKÉ ROHLÍČKY - bezlepkové 1 další fotka

Bylo to trochu riziko, přece jen bezlepkové těsto se chová jinak. Ale dopadly tyto rohlíčky skvěle, zkuste taky, určitě se povedou.

Postup přípravy

  1. Nejdříve makovou náplň: v mléce si povaříme mák, ochutíme.

    Je-li třeba, přidáme mléka, přisladíme...

  2. Na těsto si smícháme vše dohromady, vznikne krásně vláčné těsto.

    Ihned děláme rohlíčky: rozdělíme na dva bochánky, každý rozválíme na kolo a to zozdělíme na osminky = celkem 16 rohlíčků.

    Na širší stranu dáme lžičku náplně, zarolujeme jako rohlík, ohneme a dáme na pečící papír. Můžeme potřít vajíčkem, nemusíme.

  3. Pekla jsem asi 25 minut/200°C dozlatova.

    Před podáváním pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte