MARLENKA - rychlá, výborná

elza

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

MARLENKA - rychlá, výborná

Moc se mi s marlenkou nechtělo dělat, ale hrdost vyhrála. Je to opravdu jednoduché, zkuste si tento skvělý moučník upéct na slavnostní stůl, ke kávě s blízkými...

Postup přípravy

  1. V kastrolku rozehřejeme heru, přidáme mléko, med a cukr.

    Přimícháme mouku se sodou a odstavíme. Vmícháme vajíčka.

  2. Těsto si rozdělíme na tři velké plechy s pečícím papírem a dotenka rozetřeme na celý plech. Jde to cukrářskou stěrkou, já dělala obyčejným pravítkem-trojúhelníkem :).

  3. Pečeme asi 10 minut/200°C dorůžova.

    Mezitím si uvaříme kaši do krému. Necháme vychladnout.

  4. Z plátů odstraníme papír, položíme je na sebe a ořízneme kraje.

    Do schladlé kaše vešleháme máslo a necelé Salko.

  5. První plát pokapeme ředěným rumem, potřeme třetinou krému, druhý potřeme krémem, třetí opět pokapeme a potřeme zbytkem krému.

    Posypeme rozdrcenými ořezky.

  6. Dáme sdo druhého dne rozležet a krájíme na úhledné kousky.

    Je moc dobrý, vláčný a neppřeslazený...zkuste!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte