Mandlové hvězdičky

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Mandlové hvězdičky

Veganské, bezlepkové a zcela bez přidaného tuku. Po upečení je potřeba nechat toto cukroví pár dní odležet, takže jej upečte s předstihem. Ale chuťově jsou tyto mandlové hvězdičky skvělé :)

Postup přípravy

  1. V míse, nebo na vále, smícháme 100g čerstvě namletých mandlí, 75g hladké čirokové (nebo hladké špaldové) mouky, 75g pohankové mouky, 50g medu, 50g práškového třtinového cukru (umelte si ho v mlýnku na kávu) a lžičku prášku do pečiva.

  2. Ve skleničce si smíchejte 1,5 lžíce namletého lnu s cca 60ml vody a nechte 5 minut nabobtnat (bude sloužit jako náhrada vajíčka ale pokud nejste vegani, použijte klidně to). Len přidejte k ostatním surovinám a uhněťte pevné těsto, dejte si záležet a nespěchejte, je potřeba aby se suroviny opravdu dobře spojili. Pokud by bylo těsto příliš tuhé a sypalo se, přidejte trošku vody (nebo rostlinného mléka), pokud by se naopak moc lepilo, přidejte pohankovou mouku (každá mouka se může chovat trošku jinak). Těsto nechte pár hodin odležet v lednici.

  3. Na vále vyválejte plát cca 3mm silný a vykrajujte hvězdičky do jejichž středu vmáčknete celou, nebo rozpůlenou mandli. Pečte v troubě na 180°C 7-10 minut.

    Z tohoto množství jsou dva plechy hvězdiček.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte