Makový štrůdl v nízkosacharidové verzi. Výtečné low carb (nízkosacharidové) pečivo, zkuste a pochutnáte si na těto keto dobrotě, třeba k snídani :)
- 40m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
mandlová mouka
|
40 g |
bílý jogurt řeckého typu
|
100 g |
xylitol
|
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 lžičky |
Náplň | |
mák mletý
|
80 g |
vajíčka
|
1 kus |
smetana na vaření
|
70 ml |
xylitol
|
2 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Náplň: Vše promíchat a necháme stát při pokojové teplotě.
-
V míse smíchat mandl. mouku s vejci a jogurtem. Ke směsi přisypat sladidlo a prášek. Nechat 5 minut odstát a potom těsto vylít na plech vyložený pečicím papírem (rovnoměrně rozprostřít), placka asi 30 x 25 cm.
-
Péct 15 minut na 160 °C. Upečené těsto nechat trochu vychladnout a opatrně ho odlepit od pečicího papíru. Placku přemístit na nový papír (nohama vzhůru) a celou plochu potřít náplní. Opatrně zavinout (pozor, aby se těsto neroztrhalo). Potřít máslem. Vrátit do trouby a péct dalších 15-20 minut do zlatova.
Makronutrienty
30%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 929 kJ | 556 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 133 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
2,11 g |
7,1 g
1,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 0,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
3,91 g |
9,42 g
2,34 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 6,84 g |
Sůl | 0,274 g | 0,164 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů