- bez rafinovaných cukru
- bez mouky
- s mega porcí bílkovin
Vypadá jak spálený, ale není.
To ten mák.
..... a zase jiná verze.
Ideální pro diabetiky a redukující
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mák mletý
|
200 g |
cukr kokosový
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
vaječný žloutek
|
4 kusy |
vaječný bílek
|
4 kusy |
tvaroh měkký polotučný
|
1 kus |
jablka
|
1 kus |
citrón
|
1 kus |
mandle mleté
|
30 g |
Postup přípravy
-
Mák rozmixujte. Promíchejte s práškem do pečiva.
Žloutky smíchejte s tvarohem. Přidejte nastrouhané jablko, kůru z citrónu. Nakonec lehce zapracujte bílky. Vložte do máslem vymazané formy a ozdobte mandlemi. Pečte 40 minut na 180 st.
Makronutrienty
40%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 890 kJ | 733 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
7,21 g |
12,9 g
5,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,5 g
2,58 g |
11,1 g
2,12 g |
Bílkoviny | 9,76 g | 8,04 g |
Sůl | 0,718 g | 0,591 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů