Luxusní makové houstičky - nízkosacharidové

Hela De

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Luxusní makové houstičky - nízkosacharidové 1 další fotka

Vynikající nízkosacharidové housky nebo chcete-li, nízkosacharidové kaiserky. Toto low carb pečivo je vhodné i pro keto verzi nízkosacharidového stravování. Jsou moooc dobré, takové "celozrnné".

Postup přípravy

  1. Do smoothie makeru dám slunečnicová semínka, Psyllium, k tomu sůl, kmín a prášek do pečiva. Rozmixuji na co nejjemnější mouku. Přidám makovou mouku a dobře promíchám. Nakonec přidám vajíčko a tvaroh a směs prohnětu. Chviličku počkám než si Psyllium nasaje přebytečnou vlhkost a potom vytvaruji 6 housek.

  2. Peču asi půl hodiny na 150 stupňů potom zvýším na 200 a nechám dokud nejsou zespodu růžové - čas bohužel nevím. Při šesti kusech je velikost houstičky asi jako klasická kaiserka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte