Dobré a snadné low carb pečivo bez psyllia. Inspirovala jsem se na:
https://www.wholesomeyum.com/.../low-carb-bagels-with.../
- 30m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandle mleté
|
375 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžíce |
mozzarella, měkký sýr
|
300 g |
čerstvý krémový sýr
|
60 g |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Předehřát troubu na 180 °C. Smíchat mandlovou mouku a prášek do pečiva. Smíchat mozzarellu se sýrem ve velké míse. Dát do MVT na 2 minuty, v polovině promíchat. Znovu promíchat na konci. Zamíchat směs mouky a vejce do směsi rozehřátého sýru. Udělat "placaté koule (6 kusů), uprostřed udělat prstem díru (větší, ono to nakyne, tak aby nějaká zůstala :-). Péct 14 minut (podle trouby).
-
Pracujte rychle, dokud je sýr horký a dokud se nevytvoří těsto. Těsto bude lepivé, ale za pár minut se udělá krásné těsto. Pokud těsto ztuhne před úplným smícháním, je obtížné ho míchat nebo je po několika minutách ještě lepivé, vraťte ho do mikrovlny (na 15-20 sekund) aby změklo a znovu prohněďte.
Makronutrienty
15%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 689 kJ | 2 469 kJ |
Kalorická hodnota | 404 kcal | 590 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,13 g
2,4 g |
13,3 g
3,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,913 SVJ | 1,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,9 g
7,45 g |
49,5 g
10,9 g |
Bílkoviny | 18,8 g | 27,5 g |
Sůl | 1,48 g | 2,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů