Lívance s ovesnými vločkami, drcenými pistáciemi a ovocem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Lívance s ovesnými vločkami, drcenými pistáciemi a ovocem

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme kvasnice vykynout.

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.

  3. Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.

  4. Lívance poskládáme na talíř, posypeme drcenými pistáciemi, navrch navrstvíme ovoce, a nakonec přelijeme karamelem s chilli. Karamel i ovoce jsou sladké, není třeba přidávat cukr.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte