LANÝŽE - nízkosacharidové

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

LANÝŽE - nízkosacharidové

To už je luxusní záležitost...nízkosacharidové (low carb) cukroví, tentokrát lanýže... děkujeme Helence Bucharové :)

Postup přípravy

  1. Čokoládu, máslo a smetanu vložíme do skleněné mísy (nebo mísy vhodné do mikrovlnné trouby) a zahřejeme asi 2 minut, dokud se čokoláda nerozpustí. Všechny suroviny rozmícháme dohladka a dojemna.

    Necháme vychladnout při pokojové teplotě, cca 2 hodiny. Potom dáme vychladnout do lednice, ideálně přes noc.

  2. Tvarujeme kuličky o průměru cca 2 cm a odkládáme na talíř, nebo plech vyložený pečícím papírem. Opět dáme vychladnout, cca 1 hodinu. (Pozor! Hmota bude pevná, ale hodně lepkavá - je tedy třeba postupovat rychle a zbytečně kuličky v rukou nezahřívat).

  3. Vychladlé kuličky obalujeme v čokoládě

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte