Lahodná čočková polévka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Lahodná čočková polévka

Výborná čočková polévka, lze i bezmasá varianta bez párků.

Postup přípravy

  1. Předem si namočíme čočku, minimálně hodinu před vařením.

  2. Nakrájíme si mrkev (na kostičky), půl cibule (najemno) a párky (na kolečka). Druhou půlku cibule si ponecháme vcelku.

  3. Promytou čočku dáme vařit

  4. Do hrnce přidáme nakrájenou mrkev a párky. Promícháme.

  5. Oloupeme si 1-2 stroužky česneku, které do polévky přihodíme vcelku, spolu s druhou půlkou cibule, rovněž vcelku.

  6. Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na pánvi a přidáme do hrnce.

  7. Na zahuštění uděláme na pánvi zásmažku z polohrubé mouky a oleje. Přidáme za stálého míchání do polévky, aby se nevytvořily hrudky.

  8. Na dochucení osolíme, případně lze použít Masox. Průběžně mícháme.

  9. Na závěr, až mrkev změkne, okořeníme polévku sušenou majoránkou a tymiánem (promneme v dlaních) a necháme ještě chvíli povařit pod pokličkou.

  10. Před podáváním stroužky česneku a půlku cibule vcelku vyjmeme a polévku můžeme servírovat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte