Velmi zdravá a bohatá snídaně, vhodná takéé pro Whole30 nebo Paleo stravu.
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
květák
|
250 g |
slanina anglická
|
20 g |
rajský protlak
|
30 g |
chilli sušené mleté
|
1 g |
sůl
|
1 g |
pepř černý mletý
|
1 g |
oregano, dobromysl sušená
|
1 g |
česnek
|
5 g |
cibulka jarní, sečka
|
20 g |
Postup přípravy
-
Květák si oloupene na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Mezitím si do misky smícháme protlak, chilli, pepř, oregano a prolisovaný česnek - pokud by byla směs moc husté mírně zředíme vodou. Květák po uvaření zcedíme a rozdělíme na dvě části. První vložíme do misky s protlakem a kořením, přidáme jedno vejce a promícháme. Směs osmahneme na rozžhavené pánvi.
Druhou polovinu květáku připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme slaninu, cibulku, poté přidáme květák a necháme mírně orestovat, poté zalejeme vajíčkem a promícháme.
Dobrou chuť :)
Makronutrienty
38%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 337 kJ | 1 479 kJ |
Kalorická hodnota | 80,5 kcal | 354 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,89 g
1,44 g |
25,8 g
6,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,589 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,48 g
1,78 g |
19,7 g
7,81 g |
Bílkoviny | 5,08 g | 22,3 g |
Sůl | 0,469 g | 2,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů