Uvařili jsme si báječný zdravý oběd - roládu z prsíček, plněnou anglickou salninou a špenátem, s bramborovomrkvovým pyré...mňam:)
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
kuřecí prsa
|
2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
špenát, čerstvé listy
|
10 kusů |
cibule
|
1 kus |
slanina anglická
|
100 g |
sůl
|
1 lžička |
mrkev
pečeme společně vedle rolády
|
2 kusy |
Pyré | |
brambory konzumní pozdní
|
6 kusů |
mrkev
|
1 kus |
máslo
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřečí prsa si rozřízneme na plátky. Osolíme.
Na ghí si orestujeme cibulku a špenát, lehce osolíme.
Na plátek masa položíme plátky anglické slaniny, špenát a zavineme.
-
Sepneme párátkem, lehce na pánvičce zatáhneme, dáme do pekáčku a pečeme asi 1 hodinu. Asi v polovině pečení přidáme mrkve na kousky a dopečeme společně. Podle potřeby podlijeme vodou, přidáme oříšek másla pro chuť či přisolíme.
-
Na pyré si uvaříme brambory nakrájené na kousky, mrkev na kolečka v osolené vodě doměkka.
Přidáme máslo a rozšťoucháme dohladka.
-
Servírujeme na plátky rozkrájenou roládku, pyré a kousky upečené mrkve.
Zvlášť do misky přidáme zeleninový salát.
Je to efektní a moc dobré.
Makronutrienty
46%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 314 kJ | 4 503 kJ |
Kalorická hodnota | 75 kcal | 1 076 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,5 g
0,872 g |
108 g
12,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,75 SVJ | 10,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,72 g
1,24 g |
39,1 g
17,8 g |
Bílkoviny | 6,08 g | 87,3 g |
Sůl | 0,649 g | 9,32 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů