Většinou si dělám maso na přírodno, s omáčkou nebo pečené či grilované, ale tyto naložené low carb (LC) řízečky k obědu nejsou vůbec špatné:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
2 kusy |
bílý jogurt řeckého typu
|
2 lžíce |
vajíčka
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
vepřové sádlo
na smažení
|
4 lžíce |
Směs na obalení | |
mandlová mouka
|
2 lžíce |
mouka lněná
|
1 lžíce |
mouka z lískových ořechů
|
1 lžíce |
Kedlubnové brambory | |
kedlubna
|
2 kusy |
kurkuma mletá
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso naloženo do směsi jogurtu a vejce, den naloženo a dnes připraveno na oběd.
Řízky obalíme ve směsi a klasicky smažíme jako řízky, v našem případě na sádle.
-
Příloha je kedlubna uvařená ve vodě s kurkumou. I manžel byl velmi mile překvapen dobrou chutí.
Řízek vypadá tmavě, ale je to dáno lněnou a lískovou moukou.
Makronutrienty
8%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 650 kJ | 2 672 kJ |
Kalorická hodnota | 155 kcal | 639 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,12 g
0,603 g |
8,7 g
2,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,212 SVJ | 0,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,81 g
12,3 g |
36,2 g
50,5 g |
Bílkoviny | 16,4 g | 67,5 g |
Sůl | 1,33 g | 5,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů