Nehledat ve vaření složitosti....jednoduchý recept a příprava a je z toho velmi chutný low carb (LC) oběd :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
1 kus |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
voda vlažná
|
2 lžíce |
špenát, čerstvé listy
|
2 hrsti |
Příloha | |
ředkvičky
|
1 svazek |
lilek
|
0,5 kusu |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Základem pod maso je cibule zarestovaná na ghí, pak maso, nechat zatáhnut a mírně opéct, koření, sůl, trocha vody, která se hned skoro všechna zredukuje a listy špenátu, které nechám jen zavadnout.
-
Příloha ředkvičky a lilek na kostičky zarestované na ghí.
A je hotovo.
Makronutrienty
11%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 383 kJ | 2 087 kJ |
Kalorická hodnota | 91,4 kcal | 499 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,83 g
0,63 g |
9,98 g
3,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,183 SVJ | 0,998 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,43 g
2,33 g |
24,2 g
12,7 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 59,4 g |
Sůl | 1,47 g | 8,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů