Krtkův dort - nízkosacharidový

Aneta Schneiderová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Krtkův dort - nízkosacharidový

Oblíbený krtkův dort v Low Carb (LC) verzi dopadl výborně, chutnal i neLC tatínkovi :)

Instagram:anetschneiderova

Postup přípravy

  1. Oddělíte bílky od žloutků a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 30 minut. Já pekla ve 20 cm vymazané formě. Poté necháte vychladnout.

  2. Připravíte si krém - smetanu si vyšleháte do tuhého sněhu (opravdu musíte mít tučnou min 33% jinak se vám nepodaří vyšlehat tuhý sníh!!) a přidáte mascarpone. Čokoládu si nakrájíte na malé kousíčky a smícháte s krémem.

  3. Jakmile bude korpus vychladlý, lžící uděláte doprostřed díru a vydlebete. Kousíčky s vnitřku odkládejte na posypání. Do vydlabaného korpusu dáte ovoce a navrstvíte krém, poté posypete a doladíte kousíčky, necháte vychladit. Doufám, že Vám bude chutnat:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte