KOLÁČ S MRKVOVO-MAKOVOU NÁDIVKOU

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

KOLÁČ S MRKVOVO-MAKOVOU NÁDIVKOU

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těsto. Vařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse nebo na vále smícháme s pohankovou, konopnou a čirokovou moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem, vanilkou a dvěma lžícemi datlového sirupu. Uhněteme těsto, které prsty vtlačíme do formy na koláč.

  2. Nyní připravíme náplň. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme, mák nameleme. Tofu dáme do malé misky, přidáme rostlinnou smetanu a 3 lžíce datlového sirupu a tyčovým mixerem rozmixujeme. Mrkev, mák a tofu směs společně dobře promícháme a navrstvíme na těsto.

  3. Pečeme v troubě na 180°C. Že je koláč hotový, poznáme tak, že okraje začnou zlátnout (asi po 35-45 minutách).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte