- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
brambory vařené ve slupce
|
3 kusy |
mouka pohanková hladká
|
3 hrnky |
mouka čiroková
|
100 g |
mouka konopná
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
muškátový ořech mletý
|
1 špetka |
sirup datlový
|
2 lžíce |
Náplň | |
mák mletý
|
1 hrnek |
mrkev
|
3 kusy |
tofu natural
|
100 g |
rostlinná smetana
|
5 lžic |
sirup datlový
|
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme těsto. Vařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse nebo na vále smícháme s pohankovou, konopnou a čirokovou moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem, vanilkou a dvěma lžícemi datlového sirupu. Uhněteme těsto, které prsty vtlačíme do formy na koláč.
-
Nyní připravíme náplň. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme, mák nameleme. Tofu dáme do malé misky, přidáme rostlinnou smetanu a 3 lžíce datlového sirupu a tyčovým mixerem rozmixujeme. Mrkev, mák a tofu směs společně dobře promícháme a navrstvíme na těsto.
-
Pečeme v troubě na 180°C. Že je koláč hotový, poznáme tak, že okraje začnou zlátnout (asi po 35-45 minutách).
Makronutrienty
80%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 894 kJ | 1 613 kJ |
Kalorická hodnota | 214 kcal | 385 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,7 g
3,44 g |
69,9 g
6,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,87 SVJ | 6,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,42 g
0,671 g |
7,98 g
1,21 g |
Bílkoviny | 5,51 g | 9,95 g |
Sůl | 0,191 g | 0,345 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů