KEŠU-PISTÁCIOVÉ PUSINKY S ČOKOLÁDOU - nízkosacharidové

Kačka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

KEŠU-PISTÁCIOVÉ PUSINKY S ČOKOLÁDOU - nízkosacharidové

Další #necukrovi pro vás ;-) Na uskladnění jich moc nezbylo. Favorit mého manžela... low carb (LC) pusinky si zamilujete...

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli ušlehejte opravdu tuhý sníh. Použijte dokonale čistou, suchou misku.

  2. Ořechy si umelte na velmi jemno, nebo použijte ořechovou mouku, a vmíchejte je do sněhu opatrně a po částech. Lžičkou dělejte na plechu s pečícím papírem nebo fólií malé hromádky. Pusinky samozřejmě můžete i nastříkat zdobičkou.

  3. Uprostřed každé pusinky udělejte špičkou lžičky malý důlek. Pečte (sušte) je v troubě vyhřáté na 100 – 120 °C (horkovzduch) určitě minimálně půl hodiny, případně na konci ještě snižte teplotu a dosušte. Teplotu přizpůsobte podle vlastní trouby, každá peče jinak.

  4. Do vychladlých pusinek dejte lžičkou trochu rozpuštěné a částečně vychladlé vysokoprocentní čokolády a ozdobte sekanými ořechy.

    Skladujte v chladu a suchu (ať vám nenavlhnou) a spotřebujte ideálně do týdne. Já vyzkouším skladování v mrazáku. Ale nebojím se toho, pokud by navlhly, na topení jsou během chvilky zase v křupavém top stavu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat