Kapustové karbanátky s mletým masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Kapustové karbanátky s mletým masem

Kapustové karbanátky lze připravit i bez masa, s uzeným či mletým masem nebo i půl na půl. Ať už zvolíte jakoukoliv úpravu těchto karbanátků, nikdy nešlápnete vedle.

Postup přípravy

  1. Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a povaříme 5 minut. Povařenou kapustu rozebereme na jednotlivé listy a necháme důkladně v cedníku vykapat. Tvrdý košťál odstraníme. Okapanou kapustu nakrájíme na velni drobné kousky, případně nahrubo nameleme.

  2. Rohlík nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem, necháme zvlhčit. Vlhký rohlík přidáme ke kapustě.

  3. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ke směsi. Přidáme maso, vejce, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme. Zahustíme strouhanku podle potřeby a opět promícháme

  4. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v drcených kukuřičných lupíncích. Obalené karbanátky vložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 200 ºC cca 20 minut podle velikosti karbanátků.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte