Kachní prsa s omáčkou z červeného vína

To je Bašta

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kachní prsa s omáčkou z červeného vína

Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsíčkách nařízněte na mřížku.

    Maso z obou stran osolte a opepřete.

    Na pořádně rozpálené pánvi rozpusťte lžíci sádla a potom vložte prsa kůží dolu.

    Smažte dokuď nebude kůže téměř uškvařená.

    Když po ní přejedete nožem, tak musí 'zvonit'.

    Maso otočte a nechte zatáhnout i z druhé strany.

    Potom ho přendejte do pekáčku, přelijte výpekem, přidejte dvě větvičky rozmarýnu a asi 10 minut dopečte na 180 stupňů.

  2. Do pánve po mase vlijte 200ml červeného vína.

    Přiveďte k varu a přidejte dvě lžíce medu, špetku soli, pepře a chilli.

    Nechte vyvařit na polovinu.

    Sundejte z plotny a vmíchejte lžíci másla.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte