Jednoduché kešu sušenky bez mouky

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jednoduché kešu sušenky bez mouky

Tyto sušenky či piškotky jsou nejen rychlé a jednoduché, ale také zdravé a chutné. Dozdobit můžete dle chuti téměř čímkoli – ovocem, čokoládou, oříšky, kokosem, skořicí, ... A citron v těstě dodá velmi příjemnou svěží chuť.

Postup přípravy

  1. Kešu, med, vejce, kůru a šťávu dejte do mixéru a rozmixujte na hladkou kaši. Na plech si připravte pečicí papír a troubu rozehřejte na 170 stupňů. Lžící či cukrářským sáčkem bez špičky nanášejte na plech malá kolečka kešu hmoty. Mně vyšlo asi 17 koleček o velikosti dětských piškotů.

  2. Sušenky můžete ozdobit dle chuti skoro čímkoli. Já použila na ukázku rybíz s borůvkami, kousky čokolády a kousky vlašských ořechů. Nemusíte však dávat nic.

    Sušenky můžete ozdobit dle chuti skoro čímkoli. Já použila na ukázku rybíz s borůvkami, kousky čokolády a kousky vlašských ořechů. Nemusíte však dávat nic.
  3. Takto připravené sušenky dejte do trouby a pečte cca 10 minut. Poté plechy vytáhněte a sušenky s papírem z plechu stáhněte.

  4. Opatrně je obracečkou odlepte z papíru (mělo by to jít poměrně snadno) a nechejte vychládnout. No a pak už jen dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte