- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
bílý jogurt
|
150 g |
kokosový olej
|
30 g |
ovesná mouka
|
150 g |
skořice mletá
|
0,5 lžičky |
med včelí
|
2 lžíce |
voda vlažná
|
0,5 hrnku |
Náplň | |
jablka
|
5 kusů |
skořice mletá
|
0,5 lžičky |
med včelí
|
1 lžíce |
ořechy vlašské
|
30 g |
Pudink | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
0,5 litru |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
sirup datlový
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve smícháme vejce, bílý jogurt a kokosový olej. Přisypeme ovesnou mouku, ochutíme skořicí a osladíme dle chuti. Podle potřeby přiléváme vodu (nemělo by to být úplně řídké). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (o průměru 20 cm) a předehřejeme troubu na 180°C.
-
Nastrouháme 2 jablka, přidáme skořici, sladidlo, nasekané ořechy a vše promícháme. Vzniklou směs poklademe rovnoměrně na těsto a vše dáme péct na 15 min do rozehřáté trouby.
-
Uvaříme vanilkový puding (já ho vařila v mléce a ve vodě - poměr 1:1 a osladila ho datlovým sirupem). Zbylé 3 jablíčka nakrájíme na slabé měsíčky. Po uplynutí 15 min vyndáme koláč z trouby, navrch nalijeme pudink a na něj poklademe nakrájená jablka. Vše pečeme dalších 15 min.
Makronutrienty
69%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 515 kJ | 834 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18 g
3,33 g |
29,2 g
5,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,8 SVJ | 2,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,46 g
2,11 g |
7,22 g
3,42 g |
Bílkoviny | 3,8 g | 6,15 g |
Sůl | 0,111 g | 0,179 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů