- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
100 g |
vajíčka
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
10 g |
erythritol, sukrin
|
4 lžičky |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
50 ml |
Náplň | |
dýně Hokkaido
|
800 g |
šťáva pomerančová čerstvá
|
3 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžička |
ricotta, syrovátkový sýr
|
230 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
šťáva pomerančová čerstvá
|
1 lžíce |
aroma do potravin, rum
|
1 lžička |
erythritol, sukrin
|
30 g |
ořechy vlašské mleté
|
30 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na korpus smíchat a pečeme asi 15 min/180°C.
-
Dýňová náplň:
-
uvaříme dýni doměkka (800g), se šťávou z jednoho
pomeranče a přidejte skořici. Voda by měla být už vyvařená
nebo slijte. Poté rozmixujte společně s 230 g
Riccoty
, přidejte
ještě pomerančovou šťávu z 1/2 pomeranče a šťávu z jednoho
citrónu +
vanilkovou nebo rumovou esenci nebo a
skořici
(přidala jsem opět 2 lžíce
erythritolu
),
následně je nutno
perfektně směs vymíchat do hladka,
nalejte
na korpus,
posypejte
30g mletými
ořechy a pečte ještě cca 40 minut.
Nejlépe nechte ztuhnout do druhého dne.
Makronutrienty
59%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 408 kJ | 718 kJ |
Kalorická hodnota | 97,4 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,6 g
2,05 g |
22,1 g
3,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,26 SVJ | 2,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,32 g
1,79 g |
7,61 g
3,14 g |
Bílkoviny | 4,54 g | 8 g |
Sůl | 0,268 g | 0,472 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů