Moc jsem si na této low carb (LC) večeři pochutnala, přitom to je tak jednoduché...
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
celer
|
0,5 kusu |
mrkev
|
1 kus |
hlávkové bílé zelí
|
0,2 kusu |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
kořenicí směs na svíčkovou
|
1 lžička |
Ještě | |
vajíčka
|
4 kusy |
sýr s modrou plísní, niva
|
50 g |
majonéza
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Celer a mrkev si nastrouháme nahrubo, zelí na nudličky.
Na ghí si orestujeme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek, zelí a chvíli restujeme. Pak přidáme ostatní, okořeníme, lehce podlijeme a dodusíme společně asi 5 minut.
-
Servírujeme např. s volskými oky, sýrem a domácí majonézou.
Makronutrienty
40%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 345 kJ | 2 138 kJ |
Kalorická hodnota | 82,4 kcal | 511 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,07 g
1,32 g |
37,6 g
8,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,607 SVJ | 3,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,97 g
1,72 g |
30,8 g
10,6 g |
Bílkoviny | 4,22 g | 26,2 g |
Sůl | 0,793 g | 4,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů