- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
cuketa
|
2 kusy |
olivový olej
|
2 lžíce |
česnek stroužky
|
5 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
90 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
sůl
|
2 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Nyní si nakrájíme cuketu na špalíky. V misce smícháme olej, česnek a citrónové šťávy a vytvoříme směs. Cuketové špalíky prostřeme na plech s pečícím papírem nebo alobalem a potřeme směsí. Nyní můžeme každý špalík posypat parmazánem. Snažte se aby parmazán byl na cuketě, né mimo. :) Nakonec okořeníme solí a pepřem a pečeme 10 – 15 minut. Plech dejte blíže k vrchní hraně trouby, aby se zapekl převážně parmezán. Dobrou chuť :)
Makronutrienty
29%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 350 kJ | 969 kJ |
Kalorická hodnota | 83,8 kcal | 232 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
0,124 g |
12,2 g
0,343 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,54 g
2,06 g |
15,3 g
5,71 g |
Bílkoviny | 5,41 g | 15 g |
Sůl | 1,63 g | 4,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů