ČERVENÁ ČOČKA S RAJČATOVOU OMÁČKOU A RÝŽOVÝMI NUDLEMI

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

ČERVENÁ ČOČKA S RAJČATOVOU OMÁČKOU A RÝŽOVÝMI NUDLEMI

Postup přípravy

  1. Červenou čočku (200g) dobře propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vody, přidáme k ní lžičku koření červené papriky, lžičku soli a pepře a 15 minut vaříme. Mezitím si uvaříme rýžové těstoviny podle návodu na obalu.

  2. Dále také připravíme rajčatovou omáčku – 300 ml rajčatového protlaku nalijeme do hrnce, přidáme dvě na kousky pokrájená čerstvá rajčata, lžíci kokosového oleje, hrst bazalky, 100ml rostlinné smetany a chvilku prohřejeme. Červenou čočku přelijeme na talíři omáčkou, přidáme rýžové těstoviny a podáváme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte