Brokolicové karbanátky bez smažení

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Brokolicové karbanátky bez smažení

Lehký a zdravý oběd. A hotový za půl hodiny.

Postup přípravy

  1. Uvařenou brokolici rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, šunku pokrájenou na kousky, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, strouhanku a osolíme. Dobře promícháme, aby se vytvořila hmota, z níž lze tvarovat v rukách karbanátky.

  2. Rozehřejeme kontaktní gril, který potřeme mašlovačkou slabou vrstvičkou oleje (ale mělo by to jít i bez něj, pokud chcete jídlo extra zdravé). V rukou vytvoříme z připravené směsi karbanátky, které klademe na gril. Opékáme z každé strany cca 5-8 minut.

    Rozehřejeme kontaktní gril, který potřeme mašlovačkou slabou vrstvičkou oleje (ale mělo by to jít i bez něj, pokud chcete jídlo extra zdravé). V rukou vytvoříme z připravené směsi karbanátky, které klademe na gril. Opékáme z každé strany cca 5-8 minut.
  3. Pokud chcete netradiční přílohu, udělejte si třeba kukuřičnou kaši (mléko + instantní kukuřičná kaše Mišutka + kousek másla + sůl - rozmíchat do hladké kaše). K jídlu se hodí také salát z čerstvé zeleniny.

    Pokud chcete netradiční přílohu, udělejte si třeba kukuřičnou kaši (mléko + instantní kukuřičná kaše Mišutka + kousek másla + sůl - rozmíchat do hladké kaše). K jídlu se hodí také salát z čerstvé zeleniny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte