Když se bezlepkové pečivo povede, je to vždy velká radost...a tyto tvarohové bagetky se prý povedly...tak zkuste taky...
- 40m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná
|
300 g |
hladká mouka sojová plnotučná
|
20 g |
slunečnicová semínka
|
10 g |
sůl
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
len, lněné semínko mleté
možno dát psyllium
|
1 lžička |
vajíčka
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
7 lžic |
olej řepkový
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a vymícháme těsto (příp. přiředíme mlékem).
-
Na plech s pečícím papírem si utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme šikmo zářezy, posypeme sezamem či co máte rádi a necháme odpočinout, než se nám zahřeje trouba na 200°C.
-
Vložíme do trouby, pečeme asi 25 minut, ke konci výkon můžeme snížit.
Ještě na horké dám na každou bagetku vločku másla pro vůni :).
-
Necháme trochu schladnout, a ještě vlažné ochutnáme...to je dobrota...:)
Makronutrienty
53%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 320 kJ | 1 707 kJ |
Kalorická hodnota | 315 kcal | 408 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31 g
3 g |
40,1 g
3,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,1 SVJ | 4,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,4 g
2,8 g |
22,5 g
3,61 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 13,1 g |
Sůl | 1,61 g | 2,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů