Výborná a jednoduchá avokádová pomazánka. A do pěti minut hotová.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
avokádo
|
1 kus |
čerstvý krémový sýr
|
100 g |
rajče
|
1 kus |
cibule
|
0,5 kusu |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
česnek
|
1 stroužek |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Avokádovou pomazánku dělám většinou velice jednoduše. Všechny suroviny dám do robota a několika pulsy rozsekám. Jen česnek je dobré utřít dopředu - šikula se vyhýbá čepelím jak se dá.
Pokud nemáte robot, rozetřu avokádo s krémovým sýrem, lisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Veškeré ostatní suroviny rozsekám na jemno a přidám do směsi.
Avokádovou pomazánku můžete podávat s pečivem nebo zeleninou.
Makronutrienty
28%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 622 kJ | 691 kJ |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,4 g
1,94 g |
7,1 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,64 SVJ | 0,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
2,88 g |
14,4 g
3,2 g |
Bílkoviny | 3,79 g | 4,21 g |
Sůl | 0,849 g | 0,942 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů